[[suggestion]]
Seychellerne

Nøgletal og fakta

Hovedstad

Victoria

Etniske grupper

Blandet fransk, afrikansk, indisk, kinesisk og arabisk

Sprog

Creole 91,8%, engelsk (officielt) 4,9%, andre 3,1%, uspecificeret 0,2%

Religion

Romersk-katolske 82,3%, anglikanske 6,4%, Syvende Dags Adventist 1,1%, andre kristne 3,4%, hinduer 2,1%, muslimer 1,1%, andre ikke-kristne 1,5%, uspecificeret 1,5%, ingen 0,6%

Bruttonationalindkomst per indbygger

28 384 PPP$

Andre landesider

Geografi

Øgruppen ligger i Det Indiske Ocean og betragtes som en del af Afrika. Landet består af 115 øer spredt over to øgrupper over et havareal på en million km. Hovedøgruppen, med landets største ø, Mahé, ligger mod nord. Mod syd ligger en gruppe på 83 koraløer, hvoraf de fleste er ubeboede og kun lige når over vandoverfladen ved højvande. Hovedøgruppen består af granit og med smalle kyststriber med lyse, smukke strande, der omgiver et mere højtliggende indland. Det højeste punkt er 906 meter over havets overflade. Seychellerne har et tropisk klima med lidt sæsonvariation, og er uden for cyklon bæltet.

Seychellpalmen er berømt for sine gigantiske frugter. De kan være en halv meter lang, veje 10 -15 pund og er den største frugt på kendte træer. Det tager omkring syv år, før frugten er moden. Frugterne kaldes "Coco de mer" (havets kokos), for når de blev skyllet op på strande langt fra Seychellerne, syntes frugten at komme fra store planter på havbunden.

Historie

De ubeboede øer Seychellerne blev opdaget af den portugisiske navigatør Vasco da Gama i 1502, men havde formentlig allerede længe været kendt blandt arabiske søfarere og handlende, der sejlede langs den østafrikanske kyst. Øerne blev annekteret af Frankrig i 1756. Fransk bosættelse begyndte i 1768, og de begyndte hurtigt med plantagedrift med afrikanske slaver. Briterne overtog kontrollen med øgruppen i 1794 og modtog formel suverænitet i 1814 gennem den såkaldte Paris-traktat.

Øgruppens strategiske betydning gjorde den til et vigtigt telekommunikationscenter under begge verdenskrige. I 1948 blev en nationalforsamling valgt ind. I 1964 dannedes de første politiske partier. Landet blev givet selvstyre i 1975 og fuld uafhængighed blev opnået efter et år. I 1977 gennemførte France Albert René og SPPF partiet kup, og i 1979 blev Seychellerne ved en forfatningsændring lavet til en etpartistat. Regimet overlevede flere kupforsøg, herunder forsøg på invasion af lejesoldater fra Sydafrika i 1981.

Samfund og politik

Efter at have været ved magten siden kuppet i 1977, var der en politisk opblødning omkring 1990, og i 1991, gik René og SPPF med til at tillade fri partidannelse. En ny forfatning blev vedtaget i 1993. René sad stadig ved magten, indtil han trådte tilbage i 2004. SPPF har siden vundet valget i Seychellerne. Parlamentets beslutning i 2006 om at forbyde politiske og religiøse organisationer til at drive radiostationer har ført til uro.

Seychellerne førte under ledelse af præsident René en radikal, alliancefri politik. Landet har været en drivende kraft for det regionale samarbejde i Det Indiske Ocean og hjalp til at stifte Indian Ocean Commission (IOC) i 1983 og stod bag erklæringen af regionen som en "fredens zone". Seychellerne har samarbejdet meget med Asien, især Kina i de seneste år. Seychellerne arbejder også tæt sammen med sine historisk tilhørende stormagter, Storbritannien og Frankrig. Forbindelserne med USA har ikke har været så gode på grund af Seychellernes radikale udenrigspolitik og modstand mod en militær supermagts tilstedeværelse i Det Indiske Ocean.

Økonomi og handel

Seychellernes placering medfører visse begrænsninger for den økonomiske udvikling, især, er det vanskeligt for øgruppen at blive selvforsynende med fødevarer og andre industrielle produkter. Men landet har en af ​​kontinentets højeste gennemsnitlige indkomster og en høj levestandard med sociale ydelser og lidt fattigdom. Økonomien er i vid udstrækning baseret på de omfattende indtægter fra turisme, efterfulgt af fiskeri og salg af tun.

Landet fører en strengt kontrolleret turismepolitik for ikke at få alt for mange besøgende i forhold til befolkningen, men vurderer, at de kan rumme op til 200.000 turister om året. Økonomiens afhængighed af turisme gør Seychellerne sårbar over for udsving i turisttrafikken og landet har i de seneste år forsøgt at få flere økonomiske ben at stå på.

Kort

Statistik

Her finder du værdierne for Seychellerne på alle indikatorer (seneste rapporteret år). Du kan let sammenligne disse værdier med værdierne for et andet land. Gå til statistikken for landet