[[suggestion]]
Om Globalis

Hvad er Globalis?

Formålet med Globalis er at formidle ligheder og uligheder i det menneskelige samfund, og hvordan vi påvirker livet på planeten, primært med visuelle hjælpemidler.

Vi ønsker at gøre det lettere at forstå verden omkring os, og vil vise forskelle og sammenhænge ved brugen af tal, kort, fakta og figurer. Vi er et digitalt alternativ til de gamle kort, der hang i klasseværelserne samt til tabeller i rapporter eller fakta i papirleksikon og samfundsatlas. Du kan bruge lande som et udgangspunkt til at finde information om forskellige områder. Derudover er alle vores oplysninger opdelt i temaer, der giver en enkelt indgangsvinkel til området.

Hvem er Globalis for?

Vores information kan benyttes i en række fag så som samfundsfag, naturfag, matematik (statistik) og IKT-fag. Siderne er ligeledes gode til tværfaglige projekter og kan fungere som et opslagsværk, når man arbejder med konkrete temaer.Brugen af Globalis er ganske selvinstruerende og kræver ikke avanceret datakundskaber hos hverken lærer eller elev. Det er vores erfaring, at eleverne synes, at det sjovt og lærerigt at arbejde med kort og andre grafiske værktøjer. Her er det muligt at se globale ændringer gennem kort, og fordybe sig i enkeltlande og sammenligne tal for forskellige lande.

Hvem har udviklet Globalis?

Globalis er udviklet af FN-forbundet i Norge og oversat til dansk af FN-forbundet i Danmark. Globalis er også oversat til svensk, finsk og islandsk.